NFT светът превзема шоубизнеса

Интересно

Дигитални аватари са хит в столицата

Световната мания по криптовалути и NFT не подмина и България. И ако до скоро всичко се въртеше около „копаенето“ и търгуването с биткойни,  то днес вече има нова мания. Bedroom Premium club официално стана първият клуб в Европа, който създаде своя собствена NFT колекция. Тя включва 200 уникални героя, които могат да бъдат закупени с крипто портфейл или директно с дебитна карта на bedroomheroes.io

Екип от компютърни дизайнери е рисувал в продължение на няколко месеца дигиталните аватари и всеки от тях е със специфична индивидуалност. Притежателите на Bedroom Heroes имат право на безплатен вход до клуба в София и този в Слънчев бряг за една година, както и покани за частни партита и специални награди. Това могат да бъдат  бутилки с шампанско, срещи с музикалните звезди на клуба, безплатни сметки, комплименти и много други. Томболите ще се случват всеки петък на култовите Blackroom вечери, при условие, че в клуба има поне 5 притежателя на NFT. В допълнение към тези практически ползи от притежаването на NFT, те имат и потенциала да увеличават стойността си с течение на времето.

Първата подобна колаборация в света между клуб и NFT е в Маями, където цените на анимираните дигитални аватари буквално литват до небето. Стойността на само на един от тях е достигнала 300 000 долара. Музикалните звезди също се включват в световната мания като продават свои персонажи. Снуп Дог е рекордьор с близо 17 милиона печалба от продажба на своите NFT. Следват го Джим Кери, Парис Хилтън и Еминем.

Но какво всъщност е NFT?

Toва са уникални цифрови активи, които представляват собственост върху конкретен предмет или дигитални изображения. Те предлагат ниво на сигурност и собственост, което не може да се сравни с традиционните цифрови активи. Тъй като Web3 и криптовалутата стават все по-разпространени в света на транзакциите, NFT са все по-находчива инвестиция.