Ще се подсили ли връзката между Северна Корея и Русия след срещата на Ким с Путин?

ПОЛИТИКА

Ким Чен-ун и Владимир Путин дадоха обещание да подсилят връзките си по време на първата им среща днес.

Двамата се ръкуваха близо до пристанищния град Владивосток, като от Кремъл обявиха, че лидерите ще обсъдят денуклеаризацията. Очаква се обаче Ким да търси подкрепа от руска страна след разговорите в САЩ.

Разговорите в Ханой с американския президент Доналд Тръмп не стигнаха до споразумение за ядрената програма на Северна Корея.

При встъпителните думи на лидерите, двамата се позоваха на дългата история на двете страни и връзките помежду им. Путин заяви, че иска да помогне за успокояването на корейското напрежение, пише Би Би Си.

„Убеден съм, че визитата Ви в Русия ще помогне за разрешаването на ситуацията на Корейския полуостров и ще разберем какво може да направи Русия, за да подпомогне позитивните процеси, които се провеждат в момента”, посочи Путин.

От своя страна Ким Чен-ун заяви, че се надява на много полезна среща за развитието на връзката между двете страни, която да направи отношенията им още по-стабилни”.

При пристигането си лидерът на Северна Корея поздрави руските власти, като се забавляваше на музиката от духовия оркестър преди на влезе в кола, оградена от телохранители, които както в предишни пъти тичаха покрай превозното средство, разказват от Би Би Си.