Цветанов: Опозицията абдикира от задълженията си

Uncategorized

„Не може да говориш за смяна на модела и системата на управление на държавата, а в следващия момент да те няма в парламента“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред журналисти в Горна Оряховица днешното провалено заседание на парламента и нарече действията на депутатите от опозицията „несериозност“ и „абдикиране от задълженията им“.

„Не може да говориш за смяна на модела и системата на управление на държавата, а в следващия момент да те няма в парламента,

където е мястото да зададеш важните актуални въпроси към властта. Това говори единствено за несериозност от страна на депутатите от опозицията и за абдикиране от задълженията им“, каза Цветанов.

Липса на кворум провали заседанието на НС

Той увери, че на извънредното пленарно заседание във вторник кворум ще има. Цветанов изрази своето учудване, че именно в петък опозицията е решила да саботира работата на Народното събрание при положение, че именно в този ден се провежда парламентарният контрол, по време на който могат да се задават въпроси към изпълнителната власт.

Председателят на ПГ на ГЕРБ изтъкна, че

държавата е стабилна, доходите на гражданите непрекъснато се увеличават,

има почти нулев дефицит, а в бюджета за следващата година са заложени повече средства във всички сектори. „Всякакви съпоставки с времената, когато управляваше кабинетът Орешарски са напълно несъстоятелни“, категоричен беше Цветанов.

По думите му по време на управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов винаги е имало воля за борба с престъпността и корупцията. „Ние многократно сме получавали високи оценки от нашите европейски партньори именно заради това“, обясни той и благодари на коалиционните си партньори, че винаги давали своята пълна подкрепа на специализираните органи при разследването и разкриването на престъпна дейност и корупционни схеми в държавното управление.

Цветанов подчерта, че

няма да има предоговаряне на коалиционните отношения в управлението.

Според председателят на ПГ на ГЕРБ на срещите на коалиционния съвет се отчита напредък по изпълнение на управленската програма.

„Към настоящия момент няма различие или отстъпление от поетите ангажименти по управленската програма и както е предвидено минималната работна заплата да нараства всяка година, видно е от това, което ще се случи в проектобюджета, че тази стъпка се спазва.

Знаем, че средната работна заплата в края на управленския мандат трябва да бъде 1500 лв., 650 лв. трябва да бъде минималната работна заплата и същевременно осигуряваме 150 млн. лв. повече за децата с увреждания, което смятам, че е пое ангажимент от правителството и изпълним ангажимент в проектобюджета, виждайки, че тези числа ги има и, че те ще бъдат одобрени в разходната част на бюджета в социалното министерство“, допълни Цветанов.