ТОП коафьорът Вили Боршукова: Нека се сещаме за Бог и хората в нужда не само на Коледа и Великден!

ЛАЙФСТАЙЛ

„В последните години наблюдавам една тенденция за показност и благотворителност, особено около празниците. И тазгодишният Великден не направи изключение. Козунаци, яйца се дариха на домове за социално слаби и където се сетите. Подозирам, че зад тези уж мили, и от сърце жестове се крие единствено желание за нескопосан пиар, съпроводен от няколко снимки“, това заяви пред медията ни топ коафьорът Вили Боршукова.

Самата тя от години се занимава с благотворителност, но съзнателно държи това далеч от медийния шум и показност.

През 2010г. г-жа Вили Боршукова преминава през ада на рака. С Божията помощ и силата на духа си успява да се пребори с този ужас. Осъзнала колко е важни са редовните прегледи, чрез които заболяването може да бъде открито навреме, Вили създава асоциацията „Промени живота си сега!”. Така като собственик на салон „Магама“, г-жа Боршукова се грижи за производството и предоставяне на перуки за онкологично болни деца и възрастни нуждаещи се от перуки. Дейността е трудоемка, изисква се прецизност и бързина за производството, защото нуждаещите са много.

Асоциацията работи целогодишно за каузата, като всеки има възможност да помогне с каквото може – набиране на средства за лечение, повишаване на здравната култура и информираност на населението, както и популяризиране провеждането на редовни профилактични прегледи. Подкрепа оказват и лекари в различни области, онколози, гинеколози, мамолози, специалисти по вътрешни болести, дерматолози и др.

„Не бих могла с думи да опиша вълнението си, когато малки деца даряват косите си, за да помогнат на други деца изпаднали в беда. Понякога с дни преживявам тези мили жестове, които ме карат да се надявам, че не всичко е загубено, че в крайна сметка човещината и доброто ще победят лошото, което все повече пуска пипалата си в живота ни“, споделя Вили Боршукова.

Благодарение на международното сътрудничество на фирма „Магама“ и английската благотворителна организация THE LITTLE PRINCESS TRUST най-малките ще могат да получат повече безплатни перуки от естествен косъм.

Вили Боршукова има подкрепата на цялото си семейство.

„Аз и колегите ми от „Промени живота си сега!“ знаем от какво огромно значение е това за децата. Една красива естествена перука може да повлияе в някои случаи положително на тяхното лечение. Сега заедно с общи сили можем да помогнем на повече нуждаещи се деца и млади хора. От инициативата за предоставяне на безплатни перуки от естествен косъм могат да се възползват малки деца и младежи до 18 години. А на всеки 2 години може да подновим старата перука с чисто нова! Тези перуки няма да прикрият лечението или болката, а ще увенчая куража и смелостта на децата”, споделя г-жа Боршукова.

Наскоро в личната си страница във Фейсбук, Вили иницира и кампания за набиране на средства за децата на Уганда.

„Това също не е самоцел. Аз съм вярващ човек. Едни от най-вълнуващите мигове в живота ми бяха мисиите в Уганда и Индия, където участвах в създаването на християнски общности. С очите си видях колко трудно живеят там децата. Още нося спомените в сърцето си, затова реших да помогна с каквото мога, създавайки организация „Дом на милостта  в Уганда Кампала“,  на която съм директор, и заедно  с едно от сирачетата, които отгледах и изучих  Нгобия Цезар, помагаме  за  изхвърлените на улицата дечица, и най- вече новородени. Организацията е много малка и едва стартира, но вече се грижим за 30 бебета до 3 години.  Служението  ни е  целогодишно, защото  няма как да оставиш дечицата и да си отидеш. Надявам се скоро отново да можем да пътуваме свободно.  Човек трябва да носи благотворителността в душата си. За мен тя е изключително чист и благороден акт, за който трябва да работим през цялата година. Да се сещаме за доброто и Бог не само по празниците“, призовава г-жа Боршукова.

Вили Боршукова с деца от дом „Надежда“ в Белоградчик

Вили Боршукова с деца от дом „Надежда“ в Белоградчик

Кадри от мисиите в Уганда и Индия