„Сейлъмс Лот“ по бестселъра на Стивън Кинг скоро в HBO Max

ЛАЙФСТАЙЛ

Адаптацията на New Line на бестселъра на Стивън Кинг от 1975 г. „Сейлъмс Лот“ дебютира в HBO Max през 2024 г. Проектът обединява продуцентските екипи, които стоят зад рекордните франчайзи на ужасите „Заклинанието“ и „То“. Гари Дауберман е сценарист, режисьор и изпълнителен продуцент с Джеймс Уан и Майкъл Клиър за Atomic Monster, заедно с Рой Лий за Vertigo и с Марк Уолпър.

Писателят Бен Миърс (Луис Пулман) се завръща в родния си дом в търсене на вдъхновение за следващата си книга, само за да открие, че градът е плячка на кръвожаден вампир. Овладени от сатанински сили, местните жители един по един се поддават на непреодолимата им власт. Загадъчна смърт отнася мъже, жени, деца и старци. А нощем черни сенки бродят по пустите улици и чукат по прозорците. Бен започва да разбира, че нещо зловещо е избрало родния му град за дом и Лот е под обсада на зли сили, които далеч надхвърлят въображението на писателя. Така че само той, с малка група съюзници, може да се надява да удържи злото, което избуява в границите на Сейлъмс Лот.

Във филма Пулман си партнира с Алфре Уудард (д-р Коди), Макензи Лий (Сюзън Нортън), Бил Камп (Матю Бърк), Спенсър Трийт Кларк (Майк Райърсън), Пилу Асбек (Стрейкър) и Джон Бенджамин Хики (отец Калахан).

Книгата у нас се разпространява от издателство БАРД.

Очаквайте екранизацията на бестселъра на Стивън Кинг „Сейлъмс Лот“ скоро в HBO Max. А дотогава в онлайн стрийминг платформата може да гледате още заглавия базирани на книги от Стивън Кинг като „Другият“, „Сиянието“ и „Касъл Рок“.