Работещи пенсионери ще трябва да напуснат МВР, предвижда проектобюджетът за 2019 г.

Uncategorized

Общо 250 служители ще трябва да напуснат МВР от следващата година, ако проектозаконът за бюджета за 2019 г. бъде приет в предложения вид. С текстове в преходните и заключителните разпоредби се правят промени в Закона за държавния служител. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов обясни пред БНР, че тези служители са на административни длъжности. Всяко по-сериозно оттегляне на служители от структурата ще доведе до известни затруднения, каза той, но обяви, че не са верни разпространяваните информации, че текстовете ще засегнат 5 хил. души.

За 2019 г. бюджетът на МВР се увеличава до 1.5 млрд. лв. Маринов посочи, че се предвижда да се купят поне триста електрошокови „пистолети“ в помощ на групи в областните дирекции на МВР. В някои от тях вече имало такива уреди.

На въпрос дали догодина няма да има проблеми с доставката на униформи на полицаите Маринов обясни, че по принцип има проблеми с обществените поръчки за доставката им заради множеството обжалвания.

Коментира, че полицията ще продължи да прилага еднакво закона имайки предвид агресията срещу полицаи в ромски квартали. Такъв случай имало и през изминалата нощ в село край Ботевград.