Проверка за подслушвателни устройства

Интересно

В днешно време изразът „Знанието е сила“ е по-актуален от всякога. Изтичането на търговски и лични данни може да доведе до непредвидими последици. Нашата компания от няколко години предоставя услуги за откриване на подслушващи устройства във всякакви помещения. Специално оборудване помага за предотвратяване на изтичане на такава информация.

Проверката за подслушвателни устройства винаги изисква индивидуален подход, за да се гарантира, че каналите за евентуално изтичане са елиминирани. Освен това в хода на работа се осигурява изключителна конфиденциалност – кръгът от доверени лица е сведен до минимум. Одитът ще използва надеждни комуникационни канали и места за срещи и обсъждане на подробности.

Проверка на подслушвателни устройства

Последователното развитие на опциите за подслушване позволява постепенно да елиминирате най-малко вероятните от тях. Именно този отговорен подход и идентифициране на връзките допринасят за проверката на помещенията за такива. Така например напоследък зачестиха случаите на незаконно премахване на информация от работното място на клиенти.

Вероятните рискови групи включват, като правило, човешкия фактор и средствата за комуникация. Това са ресурсите, с които започваме.

Намерени самите подслушвателни устройства

Това е задълбочен анализ и щателна работа, която може да се нарече ключът към успеха. Проверката за такива определено ще даде резултати – основното е да действате в съответствие с плана. Следният набор от действия улеснява откриването на технически средства, които могат да предават определена информация без ваше знание:

Визуален оглед на помещенията и всички интериорни предмети;

Вземане под внимание на цялата площ със специално оборудване;

Подробен контрол и анализ на комуникационни линии и радио.

Цената за проверка на подслушващи устройства

Окончателната цена на услугите може да варира след подробно обсъждане на ситуацията. Доста е трудно да се изработи ясен ценоразпис, тъй като помещенията, в които е необходимо да се извърши проверка, могат да се различават драстично по площ и други подробности . Невъзможно е да се сравни едностаен апартамент и резиденция, затова и често е необходим оглед и допълнителна информация.

Ефективното търсене на подслушващи устройства може да спаси дадена фирма или бизнес от разруха, да спаси отношения, семейства и дори живота на човек. Не мислете, че може сами да откриете шпионски софтуер – това е почти невероятен късмет. Например, проверката за наличие на шпионски устройства в офиса без участието на специалисти не само ще отнеме много време, но и ще се провали с 99%.

Обикновен човек няма да може да намери подслушватели, дори с подходящо оборудване и в малка стая.

Много по-лесно е да се обърнете към професионалисти. Вземете под внимание, че съвременните устройства за подслушване са невероятно малки и могат да бъдат поставени навсякъде – от окабеляване до интериорни елементи. Може би не подозирате, но кракът на табуретката е развинтен и в него е скрит много малък, но опасен враг – шпионско устройство.

Смята се, че търсенето на такива средства обикновено се извършва в офисите на счетоводител или ръководител на компания – тоест в помещения, където може да се чуе нещо компрометиращо. Или в компютрите на същите хора се въвеждат специални устройства, които ви позволяват да получите достъп до необходимата информация и дори да управлявате оборудване.

Намерени подслушващи устройства

Всъщност проверката за подслушващи устройства може да е необходима, както в частни квартири, така и в къща за гости. От нея се нуждаят, както бизнесмени, така и общественици – спортисти, художници и писатели. Въпреки това, няма голяма разлика за кого се прави самата проверката. Професионалната фирма е длъжна да предостави информационната сигурност на всяко лице.

След кратък период от време ще е възможно да забравите за преживяванията и просто да живеете и работите в мир. Обърнете се към професионалисти, за да не се тревожите за бизнеса, семейството и връзките си.