Претендентките за „Мис Англия“ ще се показват без грим

СВЯТ

Участничките в тазгодишния конкурс „Мис Англия“ ще преминат и през етап „Топмодел с голо лице“.

В рамките на тура претендентките за короната трябва да изпратят свои снимки без грим и фотошоп. Така организаторите на конкурса възнамеряват да стимулират изявите на естeствената красота, съобщава в.“Дейли мейл“, цитиран от БТА.

До тези мерки се стигнало, след като учредителите били шокирани от факта, че някои млади участнички започвали да си правят „разкрасяващи инжекции“ с цел постигането на по-добро класиране. Те увеличавали устните си и използвали ботокс. Също така покривали лицата си под дебел слой грим, с който човек става просто неузнаваем.

„Искаме да подскажем на момичетата, изтъкват организаторите, че няма да толерираме филъри, удължени мигли, татуировки и др. хитрини при участието в нашия конкурс. Всичко това показва какво разрушително влияние оказват фотошопираните снимки от мрежата върху самооценката и психичното здраве на девойките“.

За кралица на красотата в Англия ще се състезават 54 претендентки за короната. А тази от тях, която победи в тура „Топмодел с голо лице“, отива директно на финала.