Организаторът на шоуто „Луда надпревара“ ще раздаде 100 000 билета на ученици!

ЛАЙФСТАЙЛ

„Луда Надпревара“ е автомобилно зрелищно шоу със собственоръчно направени автомобили, в което целта е да си последния останал на ход.
Събитието е под „Спри агресията по пътищата, стани един от нас!“.


Шоуто ще се проведе за седма поредна година в три български града – 14 и 15 Май в гр.Костинброд, 16 и 17 Юли в гр.Перник, 24 и 25 Септември в г.София.


Основната идея на демонстрациите е да се покажат реални удари с 20км/ч в контролирана среда. Участниците трябва да се опитват да избягват удари, но тъй като теренът е малък, това е практически невъзможно. По този начин публиката вижда какви са последствията от един удар с толкова ниска скорост. Организаторът Илко Илиев споделя, че е чувал деца, които са стигали до извода, че при едно произшествие с по-висока скорост щетите биха били огромни. Именно това провокира желанието на Илко да насочи вниманието на децата към събитието. Той смята, че това ще се запечата в тяхното съзнание и в един момент, когато изкарат книжка, ще бъдат много по-внимателни.

Насочвайки се към децата, тази година организаторът ще раздаде 100 000 билета на ученици от цяла София за трите събития, а част от наградите за публиката ще бъдат безплатни шофьорски курсове за категория В и категория А.
В паузите между състезанията ще се включат професионални каскадьори, представяйки шоу с атв-та, скокове с мотори, кола бомба, джип, който прескача коли и много други атрактивни демонстрации.


В надпреварата могат да се включат всички, които имат свидетелство за правоуправление и са запознати с правилата и регламента на „Луда Надпревара“.