За висулките и нашата кочина

Uncategorized

Публикувано във факти.бг:

Висулките днес. Като съвестен гражданин, притеснен за живота и здравето на хората, които преминават на това оживено място, бях посъветвана да се обадя в Инспектората на Столична община. Така и направих.

Това пише в профила си във Фейсбук Ивет Добромирова.

Разказах за ситуацията. Нервно ми бе отговорено, че те няма какво да направят. Работа на живущите било те да си отстраняват висулките. Аз обясних, че много лесно мога да ги бутна и те да убият някого отдолу. Че мястото и ситуацията предполагат да се отцепи района, защото минават хора денонощно и аз ще им съдействам с махането.

Още по-нервно ми се обясни, че те ще издадат предписание на домоуправителя живущите да отстранят висулките. Аз обясних, че аз съм живущата и много искам да ги отстраня, но няма как без да се отцепи района, което е от правомощията вероятно на полицията и понеже мястото е специфично, очевидно те ще трябва да се занимаят.

Отново ми обясниха, че те нямат такива правомощия и това не е тяхна работа, но ще сигнализират на районните. Леко изнервено на свой ред напомних, че предстоят честванията на 3-ти март, които се случват на това именно място и ситуацията става още по-усложнена! Отново ми казаха, че нищо не зависи от тях, но все пак единственото, което могат да направят е да сигнализират на районните…

Ами това е, уважаеми. Институциите – общински и държавни, които са мащеха за гражданите. След цялото това изживяване, ми се искаше хич да не се бях обаждала на никого. И така си живуркаме в кочината.

Айде, хубав ден и на вас. Аз утре хващам гората, за да се спася от честванията и как ще се оправят службите за сигурност, които следят дали прозорците са отворени в този момент с висулките, не знам… Дано само не създадат проблеми на домоуправителя…

https://fakti.bg/