Вижте кои са най-скъпоолатените изпълнители за 2018-та

ЛАЙФСТАЙЛ

Рапърът Дрейк може да се похвали като най-продавания изпълнител в света за 2018 година.

Канадската звезда оглави редица престижни класации с петия си албум Scorpion, а негови песни са и най-стриймваните за годината. Според Apple Music, албумът се е класирал под № 1 в 92 държави.

Пилотният сингъл от проекта – God’s Plan, постави рекорд от над 14 млн. стриймвания още в първия си ден на качване в Spotify и Apple.

С това Дрейк става носителят на шестата по ред годишна награда на IFPI за най-продаван артист-изпълнител – авторитетно признание, което отразява успеха на изпълнителя в световен мащаб чрез продажбите му в дигитални и физически музикални формати, от стрийминг до винил.

Предишни носители на престижната награда са One Direction (2013), Тейлър Суифт (2014), Адел (2015), отново Дрейк (2016) и Ед Шийрън (2017).

Рапърът е единственият изпълнител, който два пъти е печелил титлата.

„Дрейк имаше изключителна, поставяща рекорди година, така че напълно заслужи да му бъде връчена титлата Изпълнител на 2018 година от класацията на световната звукозаписна индустрия. Това, че

Дрейк е отличен с тази награда за втори път, е доказателство за продължаващото му глобално присъствие и способността му да печели и да се свързва с все повече фенове.“, споделя главният изпълнителен директор на IFPI Франсис Муур.

Топ 10 на най-продаваните изпълнители в света за 2018 г.:

Дрейк
BTS
Ед Шийрън
Пост Малоун
Еминем
Queen
Imagine Dragons
Ариана Гранде
Лейди Гага
Бруно Марс