Ваня Ламбева – лице на най-старата бижутерийна къща в България!

ЛАЙФСТАЙЛ

Ваня Ламбева  бе поканена за лице на бижутерийна къща “Фортуна”, която тази година отбелязва 30 години от създаването си.

От години носителката на титлата „Мисис Дама на годината“ търгува със скъпоценни камъни и изработва уникален дизайн за специални и избрани клиенти. „Уникалното бижу е истинската инвестиция, особено когато говорим за изящни, натурални скъпоценни и полускъпоценни камъни. Перфектната обработка на камъка, високото качество и уникален дизайн са едни от критериите за стойността на бижуто, което е комплимент за успешната жена“, споделя г-жа Ламбева пред медията ни.

Освен лице на престижната марка „Фортуна“ Ваня Ламбева консултира и скицира дизайна на уникални бижута, които ВИП клиентите на „Фортуна“  притежават със специалната наслада за неповторимост.

Бизнесдамата Ваня Ламбева е позната в светските среди с колекционерската си страст. Богатата й колекция включва произведения на изкуството от знаменити автори, скъпи бижута и камъни с висок карат. Неотдавна Ваня Ламбева бе поканена за модел на бижутерийна къща Калабрезе в Сицилия.  С годините тя натрупва солидни познания за това свое хоби, чете много, посещава аукциони в Сингапур, Монако, Ница и др., и днес вече го превръща в своя професия.

„Да бъдеш „Jewellery matcher“ (бижутериен съветник) е абсолютно нова професия за България и се радвам да съм първата. Да промотираш и създаваш ювелирно изкуство е привилегия, отговорност и огромно удоволствие. За тази позиция се изискват познания не само в областта на изкуството, но и интелект, който да те води при срещите с клиентите, които не са случайни минувачи“, казва г-жа Ламбева и допълва:

„Магазините на „Фортуна“ не само предлагат изящни изделия, те са средище, където на чаша топло кафе и искрящо вино, нашите клиенти, които мога да нарека приятели с наслада споделят своите идеи. Атмосферата носи магически дух, който ни води от историческия към настоящия момент на ювелирното изкуство в търсене на най-подходящото. Разкриваме тайни от гемологията и предаваме древни послания“, развълнувано споделя Ваня Ламбева. .

Ваня Ламбева е родена в София в семейството на дипломат. Дълги години е живяла в различни държави по света. Завършила е английска гимназия, има магистърска степен по история на изкуствата и магистърска степен по маркетинг. Била е кмет на с. Туден и е основател на спортния клуб в Годеч. През 2016г. създава Асоциацията „Дива Земя”. Организатор е на първата детска асамблея „Земята на децата”.

Фирма „Фортуна” отваря първия си бижутериен магазин през далечната 1991 година в град Пловдив.

Магазините предлагат разнообразие от над три хиляди и петстотин модела, на базата на които могат да се реализират поне още хиляди, а идеите ни са безброй. Може да поръчате всичко по каталог, списание, дори и модел, който е единствено във Вашето въображение. В духа на старите традиции, Вашият модел ще бъде изработен ръчно. Едно от основните правила в бижутериен магазин ”Фортуна’’ е стремежът да се избяга от масовата мода. Всички бижута в магазина – пръстени, обеци, колиета, гривни, брошки, сувенири могат да се предложат във вариант злато 18 карата с естествени камъни – брилянти, сапфири, рубини, изумруди. При нас ще намерите уникални бижута от естествено култивирани бели перли акоя, черни таити, жълти перли или сиви.

”Фортуна” залага на скъпоценните камъни, интересните модели, перфектната изработка, прецизния монтаж, професионалната шлифофка. И на …. дискретността. В бутиците се предлагат и уникални произведения от сребро – многообразие от предмети, икони и огледала. При нас ще видите елегантно подредени годежни пръстени и венчални халки от платина, бяло и жълто злато. В непосредствена близост до тях блести уникална колекция бижута – пръстени, обеци, брошки от платина, чиито неповторим ефект е постигнат чрез комбинация с брилянти, сапфири,перли и изумруди.